Waarom van de hak op de tak

Om over van alles en nog wat mijn zegje te kunnen doen: vriendschap, studie, koken, planten, reizen, lezen, wandelen, TV, fotograferen, relaties, geschiedenis, Netflix, aardrijkskunde, gezondheid en alles wat er nog op mijn pad komt, maar verwacht zeker geen academische taal.

Ik hoop dat volgers mijn blog kunnen appreciëren en verder hoop ik dat ik nog veel jaren mag bloggen. Alvast bedankt aan iedereen die met mijn verhaal wil meegaan.

Toen ik als teenager met mijn ouders in het huis van Groteva aankwam, zat hij aan de tafel in zijn rode bollekesneusdoek stil te huilen. Groteva leed al jaren aan de gevolgen van een beroerte en toen Grotemoe stierf was zijn verdriet niet te omschrijven. Het was meteen duidelijk dat hij niet alleen in zijn huis kon blijven en...

46. G R O E N

20-04-2024

Ik kom thuis van boodschappen doen, schop mijn schoenen uit en zet de radio aan. Een boeket aan klanken vult mijn huiskamer. Het orkest speelt een wals van Johann Strauss en terwijl ik mijn koelkast vul, wordt de muziek abrupt onderbroken. Een mannenstem meldt dat er verschillende uitbarstingen op de planeet Mars zijn genoteerd en dat er een...

Ik lig in bed. Het is koud in de slaapkamer en ik kruip dichter tegen mijn partner aan, daar vind ik de warmte die ik zoek. Hij is vast in slaap. Dat hoor ik aan zijn gelijkmatige adem. Ik ben niet zo'n onmiddellijke inslaapvaller.